Jste zde

Kluci v akci: Míša řezy na plech. Recept na tvarohové pokušení

Čtvrtek, 26. Červenec 2018 - 16:24

„Dezert, který je oblíbený snad ve všech českých domácnostech. Já mu říkám Miška řezy,“ vyzdvihuje dezert v pořadu Kluci akci kuchař Ondřej Slanina. „Je jednoduchý. A velmi chutný,“ doplňuje druhý z dvojice televizních kuchařů Filip Sajler. Ostatně odkud se pojmenování „Míša řezy“ vzalo? Dala mu jej chuťová podobnost s tvarohovým nanukem Míša. Základem Míša řezů na plechu je tvaroh, piškot a čokoláda. Na náplň do Míša řezů Kluci v akci použili měkký tvaroh, na čokoládovou polevu použili máslo, které ve vodní lázni smíchali s kakaem. Míša řezy nakonec vychladíme a krájíme na úhledné kostky.

Co je potřeba

  • Korpus: 5 vajec, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 5 lžic krupicového cukru, 2 lžíce oleje
  • Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu, 250 g másla, 150 g moučkového cukru
  • Čokoládová poleva: 200 g másla, 2 lžíce kakaa, 2–3 lžíce vody, 2 lžíce škrobové moučky
1

Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky. Ty vyšleháme i s cukrem do pěny, přisypeme kakao a mouku. Nakonec do směsi na základ dezertu všleháme trochu oleje, díky kterému bude kakaový piškotový korpus vláčný.

2

Bílky vyšleháme do hustého sněhu. Menší množství, polovinu nebo třetinu sněhu přidáme do misky, ve které jsme začali dělat korpus, a rozmícháme. „Těsto nám krásně zřídlo, teď je nejvyšší čas vmíchat zbytek sněhu,“ říká Ondřej Slanina, když televizním divákům v pořadu Kluci v akci recept na Míša řezy představuje.

3

Přichystáme plech a pečicí papír, těsto na Míša řezy rozetřeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Přibližně na 10 minut. Že je těsto na Míša řezy hotové, poznáme tak, že špejlí zapíchneme do korpusu – pokud se těsto nelepí, máme hotovo. Piškot necháme chladnout v plechu.

4

Tvarohová náplň a poleva na Míša řezů

Zhotovení náplně a polevy na Míša řezy je také velmi jednoduché. Měkký tvaroh, máslo a cukr vyšleháme. Dostaneme tužší tvarohovou náplň. Základem polevy je máslo, které vložíme do mísy na vodní lázeň a smícháme s kakaem. Přidáme trochu bramborového škrobu, pár kapek vody. A Míša řezy na plechu můžeme kompletovat.

5

Přípravu Míša řezů na plechu Kluci v akci finišují

Tvarohovou náplň rozetřeme na korpus, polijeme polevou a rozetřeme. Necháme 20 až 30 minut v pokojové teplotě a pak vychladit do chladničky, nejlépe přes noc. Míša řezy krájíme z plechu.

Tipy

Vyzkoušejte také recept Míša řezy na plech od Jiřiny Novákové na JakTak.cz.

Pokud hledáte nejlepší recepty na tvarohové řezy, podívejte se na tento videorecept. Tvarohové řezy jako vrstvený nepečený dezert z piškotů a zakysané smetany.

Další výborné recepty na dezerty a moučníky v receptáři nápadů pro šikovné ruce HOBBYs.CZ

Autor: hobbys.cz | Zobrazit autorská práva Fotografie Míša řezy na plech: Jiřina Nováková; tvarohové řezy: repro video LadySasetka
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”

Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemný mladý hrášek spojuje zahoustlá šťáva pikantně sladkokyselé chuti. Klasická česká kuchyně často doplňuje maso sladkokysele upravenou zeleninou, a...

Sušený lipový květ se bude hodit, „až se nemoc z nachlazení zeptá“

Sběr lipového květu, jeho užití a recept na lipový sirup. Člověk by musel mít skutečně „zatvrzelou“ povahu, aby v něm rozkvetlá lípa nevzbuzovala libé pocity. Kvetoucí lípa je potěšením pro duši. Potravou pro včely. A pro bylinkáře nevyčerpatelným zdrojem přírodního léčiva s mnoha účinky. Sušený...

Srbské žebírko: Z čerstvých rajských jablíček a papriky je nechutnější

Srbské žebírko, to je asi nejšťastnější způsob, jak v sezoně paprik a rajských jablíček připravit vepřovou kotletu. Udělat srbské žebírko je velice snadné – zvládne to i začátečník. Příprava je nenáročná – to zase vyhovuje těm, pro něž je vaření tak trochu ztrátou času. Srbské žebírko chutná skoro...

Svatojánské kvítí: Na kouzla, čáry, ale i k “obyčejnému” léčení

Svatojánské bylinky – druhy a účinky. Sbírat bylinky je užitečné a příjemné. A když sběr bylinek obalíme rouškou tajemna, mýtů, kouzel a čar, může se ze sběru bylinek stát úsměvná zábava, která zaujme i děti. Nejmagičtějšími dny v červnovém kalendáři jsou letní slunovrat a svátek Jana Křtitele. ...

Nejnovější články

Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”

Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemný mladý hrášek spojuje zahoustlá šťáva pikantně sladkokyselé chuti. Klasická česká kuchyně často doplňuje maso sladkokysele upravenou zeleninou, a...

Sušený lipový květ se bude hodit, „až se nemoc z nachlazení zeptá“

Sběr lipového květu, jeho užití a recept na lipový sirup. Člověk by musel mít skutečně „zatvrzelou“ povahu, aby v něm rozkvetlá lípa nevzbuzovala libé pocity. Kvetoucí lípa je potěšením pro duši. Potravou pro včely. A pro bylinkáře nevyčerpatelným zdrojem přírodního léčiva s mnoha účinky. Sušený...

Srbské žebírko: Z čerstvých rajských jablíček a papriky je nechutnější

Srbské žebírko, to je asi nejšťastnější způsob, jak v sezoně paprik a rajských jablíček připravit vepřovou kotletu. Udělat srbské žebírko je velice snadné – zvládne to i začátečník. Příprava je nenáročná – to zase vyhovuje těm, pro něž je vaření tak trochu ztrátou času. Srbské žebírko chutná skoro...

Svatojánské kvítí: Na kouzla, čáry, ale i k “obyčejnému” léčení

Svatojánské bylinky – druhy a účinky. Sbírat bylinky je užitečné a příjemné. A když sběr bylinek obalíme rouškou tajemna, mýtů, kouzel a čar, může se ze sběru bylinek stát úsměvná zábava, která zaujme i děti. Nejmagičtějšími dny v červnovém kalendáři jsou letní slunovrat a svátek Jana Křtitele. ...