Jste zde

Drůběž

Kuře pečené na másle se špekem aneb Kuře od babičky Marty

Pečené kuře nikdo neodmítne. Obzvlášť, když má vykřupanou kůžičku a maso je až ke kosti dobře propečené a skrz naskrz báječně ochucené a provoněné. Takové kuře se podávalo ještě předtím, než se k nám dostaly grily či francouzská, asijská a americká kuchyně. Báječné pečené kuře není těžké udělat. A...

Kuřecí plátky na majoránce s opečenými pavézkami. Oběd za stovku

Kompletní oběd za stovku. Dušené kuřecí plátky na majoránce jsou možností, jak připravit kuřecí stehna, aby nebyla stále stejná. Přílohové opečené pavézky jsou tipem, jak si poradit se zbylým houskovým knedlíkem. Menu doplňuje kuřecí vývar z nepoužitých částí kuřecího masa. Udělat kuřecí plátky na...

Domácí sekaná z kuřete: Za málo peněz hodně muziky

Sekanou z kuřete nenajdeme ve starých českých kuchařkách. Vysvětlení je prosté – kuře dřív byla vzácnost a udělat z něj sekanou by bylo škoda. V současné době patří naopak kuřecí maso k nejlevnějším druhům masa, a tak konečně můžeme doslova naplňovat někdejší propagační slogan „Kuře stokrát jinak...