Jste zde

Pěstujeme

Česnek medvědí? Uvaříme z něj chutné a zdravé polévky

Medvědí česnek polévkám natolik „sluší“, že bychom ho mohli přidávat téměř do každé. Nikomu by nevadil, tak jako málokomu v polévce vadí kořenová zelenina, petrželka, pažitka či naťová cibulka. Můžeme ovšem připravovat i polévky, v nichž bude česnek medvědí hrát „hlavní roli“. A jestliže k ...

Pampeliška v kuchyni: Vyčistí tělo zevnitř i navenek

Pampeliškou nám příroda podává pomocnou ruku, abychom napravili prohřešky, jimiž jsme v zimě trápili svůj organismus. Pomůže nám vyčistit se zevnitř i navenek. Pampeliška podpoří látkovou výměnu v těle, pročistí krev, ozdraví játra, zbaví organismus jedů, odvodní. Pampeliška pomůže setřást jarní...

Řeřicha přivolává jaro a vzpruží tělo poničené zimou

Kdyby se daly kuchyňským bylinkám přisuzovat lidské vlastnosti, mohla by být řeřicha setá představitelka trpělivosti. Na jaře, v létě a na podzim, když truhlíky přetékají bujným kořením, si na řeřichu nikdo ani nevzpomene. Ale její semínka tiše vyčkávají. Pak přijde konec zimy, a tehdy řeřicha...