Jste zde

Polévky

Česnek medvědí? Uvaříme z něj chutné a zdravé polévky

Medvědí česnek polévkám natolik „sluší“, že bychom ho mohli přidávat téměř do každé. Nikomu by nevadil, tak jako málokomu v polévce vadí kořenová zelenina, petrželka, pažitka či naťová cibulka. Můžeme ovšem připravovat i polévky, v nichž bude česnek medvědí hrát „hlavní roli“. A jestliže k ...

Kluci v akci: Čočková polévka jako z francouzské restaurace |recept

„Polévka je skoro v každé národní kuchyni velice důležitá. Francouzská zelená čočka je speciální tím, že se nerozváří, hezky se udržuje pohromadě, nevytváří takovou tu kašovinu. My na francouzskou čočkovou polévku použijeme čočku z oblasti Pui, která je vyhlášená po celém světě,“ uvede recept na...

Kluci v akci: Boršč s červenou řepou

Receptů na boršč s červenou řepou je bezpočet. Ruský boršč, ukrajinský boršč, polský boršč… Co region, to jiné přísady i recept. „Základem dobrého ruského boršče je hlavně silný masový vývar. Ideální jsou tři druhy masa – skopové, vepřové a hovězí. My na boršč s červenou řepou použijeme hovězí...

3x rybí polévka z kapra. Tradiční, bílá a s rajčaty. Vaří Kluci v akci

Rybí polévka z kapra v podání kuchařů z pořadu Kluci v akci má vždy jinou podobu, chuť a samosebou i recept. Tradiční rybí polévka z kapra z rybího vývaru a s krutony je neméně chutná jako bílá „zámecká“ rybí polévka podle receptu proslulého šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Jako kuchyňsky méně náročný...

Kulajda podle Pohlreicha: Se zastřeným vejcem ochutnáte luxus

Kulajda podle Pohlreicha? Českou kulajdu nebo dršťkovou polévku vařil Pohlreich už v emigraci ve francouzské restauraci La Guillotine, jejíž majitel Pohlreicha velice ovlivnil. Typicky českou polévku s houbami a koprem původem ze Šumavy si přesto nejvíce chválíme tady u nás. Jsme národ houbařů a na...

3x dýňová polévka „hokaido“ pro Pohlreicha

Dýňová polévka z dýně hokaido je výtečná, sytá, lehce stravitelná a hotová prakticky bez námahy. Dopřát si ji můžeme koncem léta a na podzim, kdy dýně dozrává na zahradách a polích. Dýně hokaido je pro přípravu dýňové polévky nejvhodnější – je menší než klasická dýně, a tak se lépe zpracovává....