Jste zde

Zelenina

Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”

Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemný mladý hrášek spojuje zahoustlá šťáva pikantně sladkokyselé chuti. Klasická česká kuchyně často doplňuje maso sladkokysele upravenou zeleninou, a...

Česnek medvědí? Uvaříme z něj chutné a zdravé polévky

Medvědí česnek polévkám natolik „sluší“, že bychom ho mohli přidávat téměř do každé. Nikomu by nevadil, tak jako málokomu v polévce vadí kořenová zelenina, petrželka, pažitka či naťová cibulka. Můžeme ovšem připravovat i polévky, v nichž bude česnek medvědí hrát „hlavní roli“. A jestliže k ...

Pravý feferonkový salát: Tajemství odhaleno

Při cestě za téměř zapomenutými jídly či původními recepturami nešlo minout jednu z ikon studené lahůdkářské výroby – feferonkový salát. Je zajímavé, že se přes svou všeobecnou oblíbenost nestal předmětem domácí nápodoby. A když, výsledek byl vždy sice „pálivý“, ale i od pohledu úplně jiný. Pravý...

Kluci v akci: Pravý bulharský šopský salát s balkánským sýrem

Co je pro Bulharsko v gastronomii nejtypičtější? Přece šopský salát! „V pravém bulharském šopském salátě balkánský sýr obsahuje kulturu bifidus bulgaris. Ta je jenom v Bulharsku,“ vyzdvihuje složení použitého bulharského sýra v pořadu Kluci v akci Ondřej Slanina. „Bulharský sýr je jemnější, není...

Francouzské brambory: Kluci v akci je dělají s uzeným masem | recept

Francouzské brambory? Kluci v akci ve svém pořadu pochybují, že francouzské brambory pocházejí z Francie. „Ale přeci jenom – Francie je velká země,“ pozastavuje se kuchař Ondřej Slanina v pořadu Kluci v akci nad označením pokrmu „francouzské“ i pro zapečené brambory s uzeným masem. Ať už je zvykem ...

Francouzské brambory. Pohlreich radí: Se smetanou a ze syrových brambor

Francouzské brambory Pohlreich upekl v pořadu Šéf na smetaně. A ne náhodou. Do francouzských brambor se dává smetana. A připravují se bez masa, z brambor syrových, nikoliv vařených. Pohlreich tak překvapil řadu českých kuchařů, kteří na své francouzské brambory s uzeninou nebo zeleninou nedají...

Nejlepší recepty z dýně Hokaido: Dýně Hokaido nás učí znovu vařit z dýní

Nejlepší recepty z dýně Hokaido – Doslova převrat v českém pohledu na dýně se podařilo udělat odrůdě dýně Hokaido. Dýně Hokaido vstoupila na českou kulinářskou scénou zpočátku zahalena mýtem trochu snobské plodiny – v různých TV pořadech o vaření ji v cizokrajných jídlech používali lidé známí spíš...

Pohlreich: Famózní bramborový salát. Bez majonézy, i z nových brambor

„Bramborový salát? Všichni ho dělají s vařenýma bramborama a majonézou. Takový unavený to je. My potřebujeme bramborový salát, co bude mít nějaký sex-appeal v sobě, rozumíš?“ naznačuje šéfkuchař Pohlreich, kterým směrem se recept na bramborový salát i z nových brambor a bez majonézy může ubírat....