Jste zde

Zavařování

Jahodový rozvar: Vynikající ovocný polotovar snadno, a bez velké práce

Jahodový rozvar by se dal také označit jako jahody zavařené ve vlastní šťávě. Jahodový rozvar můžeme sterilovat a pak použít coby polotovar k přípravě sladkých jídel, moučníků, dezertů či nápojů. Jahodový rozvar je méně sladký než džem či marmeláda, ale koncentrovanější než kompot. Jeho další...

Pampeliška v kuchyni: Vyčistí tělo zevnitř i navenek

Pampeliškou nám příroda podává pomocnou ruku, abychom napravili prohřešky, jimiž jsme v zimě trápili svůj organismus. Pomůže nám vyčistit se zevnitř i navenek. Pampeliška podpoří látkovou výměnu v těle, pročistí krev, ozdraví játra, zbaví organismus jedů, odvodní. Pampeliška pomůže setřást jarní...

Levná paprika? Zavařit ji na dobu, kdy je drahá

Námitka, že paprika je v obchodech celoročně, a tudíž nemá smysl kupovat ji v plné sezoně nějaké větší množství, neobstojí. Jedině v létě dostaneme papriku, která se na nás svou čerstvostí jen směje a jejíž cena je přitom zlomkem ceny obvyklé. A vůbec se nemusíme obávat koupit papriky třeba celý...