Dezerty a moučníky
Nejnovější články v kategorii
Ono je prima dopřávat si v sezoně jahodové knedlíky, koláče, bublaniny, dortíky a dorty. Ale co když takové dobroty nesmíme jíst? Diabetici,…
Jak zapéct jablka v listovém těstě s pudinkovým přelivem | recept. Pečená jablka plněná jahodovou zavařeninou a přelitá vanilkovým pudinkem je osvědče…
Rýže a jahody – to se dobře „rýmuje“. Obzvlášť když máme zdravotní nebo jiná omezení, která nedovolují konzumaci mouky a pravých obilnin. Rýže je báje…
Valašské frgály. Obrovské, tence vyválené kulaté koláče s bohatou a voňavou náplní, někdy téměř dvakrát tak vysokou jako podkladové těsto –…
S brněnským dortem to je tak trochu jako s paní Colombovou. Ví se o něm, ale málokdo ho spatřil, natož jedl nebo dokonce doma vyrobil.…
Piškotová roláda, která povede i začátečníkům? Jednoduchý recept na piškotovou roládu s marmeládou představili v pořadu Kluci v akci te…
Kluci v akci tyto lívance bez kynutí těsta označují za karlštejnské. „Vždy když Karel IV. přijel na hrad Karlštejn, přál si udělat lívance. A měl k to…
„Dezert, který je oblíbený snad ve všech českých domácnostech. Já mu říkám Miška řezy,“ vyzdvihuje dezert v pořadu Kluci akci kuchař Ondřej Slani…
Šneky, croissanty, kapsičky či taštičky plněné čokoládou, žloutkovým krémem, špenátem, sýrem. Rychle jsme si zvykli na typ pečiva, které je nadýc…
Dort Pavlova je ve slovnících prezentován jako novozélandská a australská cukrářská národní specialita. Uvádí se, že Pavlovu tvoří šlehačka s ovo…