Jste zde

Jak si vyrobit plstěný náhrdelník | návod s obrázky

Čtvrtek, 26. Červenec 2018 - 16:01

Náhrdelník z kuliček plstěných zasucha a barevných korálků je lehoučký, příjemně se nosí a je snadné jej i vyrobit. Přichystejte si ovčí rouno, které zakoupíte v obchodě s výtvarnými potřebami, a pojďte na to.

Co je potřeba

  • ovčí rouno (koupíme v obchodě s výtvarnými potřebami)
  • jehlu na plstění (obchody s výtvarnými potřebami nabízejí tři tloušťky jehel, nám bude stačit střední tloušťka)
  • houbička na nádobí, ještě lepší je tlustší molitan
  • šňůrku na zavěšení a tlustší jehlu
  • barevně sladěné korálky
  • nůžky
1

Utrhneme si proužek rouna, smotáme v prstech do kuličky a začneme jehlou na houbičce propichovat. Jehla na plstění má drobné zpětné háčky, které zacuchávají rouno a zpevňují jeho strukturu. Ovčí rouno je velmi příjemné na dotek, ale musíme si při práci dávat pozor na prsty, jehla je velice ostrá!

2

Propichujeme vznikající kuličku a postupně přidáváme další proužky rouna, až má kulička potřebnou velikost a je pevná. Měla by být tak tuhá, aby se tlakem nedeformovala.

3

Uplstíme si ostatní kuličky. Já jsem použila šest kuliček o průměru asi 2,5 cm v barevně sladěných odstínech. Odstřihneme vyčnívající chloupky.

4

Šňůrku na zavěšení navlékneme do jehly a střídavě navlékáme plstěné kuličky a korálky. Aby se nám po šňůrce nepohybovaly, zajistíme je uzlíky. A tady je hotový výrobek

Tipy

Ovčí rouno vypadá dobře v kombinaci s přírodními materiály, např. dřevěnými korálky, ale použít můžeme i skleněné nebo plastové. Nabízí se mnoho variant tohoto náhrdelníku – kuličky mohou být vícebarevné nebo vzorované, vyšívané, pošité korálky apod.

Vyzkoušejte i můj návod: Jak uháčkovat korálkový náhrdelník

Autor: hobbys.cz | Zobrazit autorská práva Text a snímky k návodu: HProvaz
Zatím nehodnoceno

Diskuze k článku

Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Podobné články

Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”

Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemný mladý hrášek spojuje zahoustlá šťáva pikantně sladkokyselé chuti. Klasická česká kuchyně často doplňuje maso sladkokysele upravenou zeleninou, a...

Sušený lipový květ se bude hodit, „až se nemoc z nachlazení zeptá“

Sběr lipového květu, jeho užití a recept na lipový sirup. Člověk by musel mít skutečně „zatvrzelou“ povahu, aby v něm rozkvetlá lípa nevzbuzovala libé pocity. Kvetoucí lípa je potěšením pro duši. Potravou pro včely. A pro bylinkáře nevyčerpatelným zdrojem přírodního léčiva s mnoha účinky. Sušený...

Srbské žebírko: Z čerstvých rajských jablíček a papriky je nechutnější

Srbské žebírko, to je asi nejšťastnější způsob, jak v sezoně paprik a rajských jablíček připravit vepřovou kotletu. Udělat srbské žebírko je velice snadné – zvládne to i začátečník. Příprava je nenáročná – to zase vyhovuje těm, pro něž je vaření tak trochu ztrátou času. Srbské žebírko chutná skoro...

Svatojánské kvítí: Na kouzla, čáry, ale i k “obyčejnému” léčení

Svatojánské bylinky – druhy a účinky. Sbírat bylinky je užitečné a příjemné. A když sběr bylinek obalíme rouškou tajemna, mýtů, kouzel a čar, může se ze sběru bylinek stát úsměvná zábava, která zaujme i děti. Nejmagičtějšími dny v červnovém kalendáři jsou letní slunovrat a svátek Jana Křtitele. ...

Nejnovější články

Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”

Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemný mladý hrášek spojuje zahoustlá šťáva pikantně sladkokyselé chuti. Klasická česká kuchyně často doplňuje maso sladkokysele upravenou zeleninou, a...

Sušený lipový květ se bude hodit, „až se nemoc z nachlazení zeptá“

Sběr lipového květu, jeho užití a recept na lipový sirup. Člověk by musel mít skutečně „zatvrzelou“ povahu, aby v něm rozkvetlá lípa nevzbuzovala libé pocity. Kvetoucí lípa je potěšením pro duši. Potravou pro včely. A pro bylinkáře nevyčerpatelným zdrojem přírodního léčiva s mnoha účinky. Sušený...

Srbské žebírko: Z čerstvých rajských jablíček a papriky je nechutnější

Srbské žebírko, to je asi nejšťastnější způsob, jak v sezoně paprik a rajských jablíček připravit vepřovou kotletu. Udělat srbské žebírko je velice snadné – zvládne to i začátečník. Příprava je nenáročná – to zase vyhovuje těm, pro něž je vaření tak trochu ztrátou času. Srbské žebírko chutná skoro...

Svatojánské kvítí: Na kouzla, čáry, ale i k “obyčejnému” léčení

Svatojánské bylinky – druhy a účinky. Sbírat bylinky je užitečné a příjemné. A když sběr bylinek obalíme rouškou tajemna, mýtů, kouzel a čar, může se ze sběru bylinek stát úsměvná zábava, která zaujme i děti. Nejmagičtějšími dny v červnovém kalendáři jsou letní slunovrat a svátek Jana Křtitele. ...