Kluci v akci: Sekaná z mletého masa. Recept na českou klasiku dle Sapíka
„Pustíme se do sekané z mletého masa. Uděláme si typickou českou sekanou,“ uvádí recept Filip Sajler z pořadu Kluci v akci. Na sekanou z mletého masa použijeme podle receptu šéfkuchaře Jaroslava Sapíka libové i prorostlé vepřové maso a z jedné pětiny maso hovězí, aby se udělal lepivý „prát“, směs se spojila a nemuselo se dávat tolik mouky a strouhanky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Ta teplota je nejspíš špatně a jednalo se v pořadu od Sapíka o přeřeknutí. Pekl jsem přesně podle receptu a rozhodně se to za tuto dobu na tuto teplotu neupeče. Vyzkoušejte a uvidíte.
JŠ
Další zajímavé články
Kluci v akci: Boršč s červenou řepou
Receptů na boršč s červenou řepou je bezpočet. Ruský boršč, ukrajinský boršč, polský boršč… Co region, to jiné přísady i recept. „Základem dobréh…
Bramborový salát. Kluci v akci a 3 nejlepší recepty
Kluci v akci bramborový salát připravují v televizním pořadu ČT poměrně často. Ať už jako vánoční bramborový salát, nebo jako přílohu k…
Recept na pracny od tety Jarky ze Štoků (dvoubarevné medvědí tlapky)
Recept na pracny: Vánoční cukroví označované jako pracny, medvědí tlapky nebo i medvědí pracky Kluci v akci upekli podle osvědčené…
Piškotová roláda, která se povede. Recept Kluků v akci pro začátečníky
Piškotová roláda, která povede i začátečníkům? Jednoduchý recept na piškotovou roládu s marmeládou představili v pořadu Kluci v akci te…
Kluci v akci: Lívance bez kynutí a se švestkovým rozvarem jako za Karla IV.
Kluci v akci tyto lívance bez kynutí těsta označují za karlštejnské. „Vždy když Karel IV. přijel na hrad Karlštejn, přál si udělat lívance. A měl k to…
Do bránice je dobré zabalit i játra před smažením. A jinak k té sekané, nemá chybu. A vůbec, všechny české recepty jsou fajn. Nemáme se za co stydět. To co dokázali naše babičky vykouzlit ze skromných surovin se dá pokládat za zázrak. Vemte si třeba kubu, zelňačku, bramborák, atd. Jednoduché ale chuťově dokonalé.