Jak usmažit bramboráky s houbami | bezkonkurenční, ještě lepší bramboráky
11. Červen 2021
Jak usmažit bramboráky s houbami | bezkonkurenční, ještě lepší bramboráky. Houbové bramboráky (u nás na Plzeňsku vošouchy) jsou obměnou klasických s uzeninou. Na přípravu se hodí veškeré druhy jedlých tvrdých hub. Patříte-li ke zkušenějším houbařům a objevíte-li jednu z prvních jarních hub Čirůvku májovku, neváhejte! Tato houba je obzvlášť vhodná a v tomto pokrmu je vynikající. Nebojte se její zvláštní a někomu nepříjemné vůně, při tepelné úpravě zmizí.
Co je potřeba
- 800 g brambor
- 500 g tvrdších druhů hub
- 2 vejce
- 2 lžíce polohrubé mouky
- trochu mléka na rozředění
- česnek podle uvážení (pažitka)
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- majoránka
- olej
Související články
Další zajímavé články
Jak si vyrobit svícen ze zavařovačky na Halloween | DIY
Pomalu ale jistě se děti v mateřských školách i děti z nižšího stupně základních škol ve výtvarné výchově zabývají svátkem Halloween. Připravují kostý…
Jak uchovat houby na zimu podle osvědčených starých receptů | babiččiny recepty
Jak uchovat houby na zimu podle osvědčených starých receptů | babiččiny recepty. Staré recepty mají pro mě zvláštní kouzlo. Obdivuji, jak se dříve upo…
Jak zapéct jablka v listovém těstě s pudinkovým přelivem | recept
Jak zapéct jablka v listovém těstě s pudinkovým přelivem | recept. Pečená jablka plněná jahodovou zavařeninou a přelitá vanilkovým pudinkem je osvědče…
Jak uvařit mrkvový džem | netradiční recept
Jak uvařit mrkvový džem | netradiční recept. V loňském roce jsem poprvé vyzkoušela sladký rosol s mrkví podle tohoto receptu: https://www.jaktak.…
Jak udělat ostružinovou zavařeninu s příchutí perníku | recept
Jak udělat ostružinovou zavařeninu s příchutí perníku | recept. Letos se ve velkém urodily ostružiny, jak v lese, tak i šlechtěné v zahrádkách. Bylo b…
Diskuze k článku