Jak upéct svěží limetkový cheesecake | recept na dokonalý domácí cheesecake
05. Únor 2025
Jak upéct svěží limetkový cheesecake | recept na dokonalý domácí cheesecake. Je až neuvěřitelné, jaké divy dokáže ta malá, zelená, kyselá věc zvaná limetka. No, divy takové, že obyčejný, základní cheesecake pozvedne do nebeských výšin a zajistí Vám, promiňte mi to označení, „nebe v hubě“. Svěží a úžasně voňavé.
Co je potřeba
Uvedené množství je do dortové formy o průměru 23 cm.
Korpus:
- 200 g klasických máslových sušenek
- 100 g másla
Náplň:
- 400 g krémového sýru (pro cheesecake typická Philadelphia, ale i obyčejné pomazánkové máslo či žervé)
- 200 g tučné zakysané smetany
- 80 g třtinového cukru
- 4 vajíčka
- kůra i šťáva z 1 velké limetky (či 2 menších)
Tipy
- Stejně svěží, úžasně voňavý a luxusní cheesecake vytvoříte zakomponováním kůry a šťávy z citronu, ovšem velice chuťově výrazný je i pomeranč. V případě, že se rozhodnete pro pomeranč, nepřidávejte šťávu z celého plodu, náplň by byla příliš řídká.
Související články
Další zajímavé články
Jak vyrobit domácí mast na opruzeniny | návod
Jak vyrobit domácí mast na opruzeniny | návod. Opruzeniny jsou spíše problémem miminek a batolat, přesto občas postihnou i dospělého člověka. I masti…
Jak na vaječný likér s pravou vanilkou | recept na domácí likér
Jak na vaječný likér s pravou vanilkou | recept na domácí likér. Lahodné spojení vajíček, smetany a rumu v té nejvoňavější možné podobě. S…
Jak připravit cuketovo - zázvorovou marmeládu | recept
Jak připravit cuketovo - zázvorovou marmeládu | recept. Cuketa patří mezi nejvděčnější a hodně oblíbenou zeleninu - je zdravá a dietní. Je vhodná k př…
Bramborový salát. Kluci v akci a 3 nejlepší recepty
Kluci v akci bramborový salát připravují v televizním pořadu ČT poměrně často. Ať už jako vánoční bramborový salát, nebo jako přílohu k…
Jak si vyrobit svícen ze zavařovačky na Halloween | DIY
Pomalu ale jistě se děti v mateřských školách i děti z nižšího stupně základních škol ve výtvarné výchově zabývají svátkem Halloween. Připravují kostý…
Diskuze k článku