Jak připravit pečínku z bažanta | recept
24. Duben 2024
Jak připravit pečínku z bažanta | recept. Bažanta řadíme mezi zvěřinu. Maso bažanta obsahuje minimum tuku a nejchutnější je z mladého ptáka, kdy má ještě jemné maso. Maso ze starších kusů bývá tužší a sušší, před kuchyňskou úpravou se doporučuje předvařit.
Co je potřeba
Ingredience na 1 bažanta:
- 50 g slaniny
- 50 g másla
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 kořen petržele
- kousek celeru
- sůl
- 3 kuličky pepře
- 3 kuličky jalovce
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- větvička tymiánu
- červené víno na podlévání
4
Během pečení bažanta občas přelijte výpekem a podle potřeby podlijte vínem. Před koncem pečení zvyšte teplotu, bažanta obraťte a dopečte. Maso musí být měkké. Podávejte s bramborem a brusinkovým kompotem.
Varování
Počítejte s tím, že doba pečení staršího kusu může být i dvouhodinová, než bažant změkne.
Související články
Další zajímavé články
Bramborový salát. Kluci v akci a 3 nejlepší recepty
Kluci v akci bramborový salát připravují v televizním pořadu ČT poměrně často. Ať už jako vánoční bramborový salát, nebo jako přílohu k…
Jak připravit cuketovo - zázvorovou marmeládu | recept
Jak připravit cuketovo - zázvorovou marmeládu | recept. Cuketa patří mezi nejvděčnější a hodně oblíbenou zeleninu - je zdravá a dietní. Je vhodná k př…
Králičí předek na paprice: Ani kousek králíka nepřijde nazmar
Králík je v současné době maso poměrně těžko dostupné. Zejména pro lidi, kteří ve svém okolí nemají chovatele králíků. A tak, když už s…
Domácí ovesná kaše: Chutnější, zdravější a levnější než kaše instantní
Ovesná kaše má v racionálním jídelníčku pevnou pozici. Prospívá tělu i peněžence. A protože je připravena velmi rychle, je i ve středu zájmu všec…
Šunkofleky podle Kluků v akci, výtečná uzená polévka jako bonus
Plejádou různě zapékaných těstovin se ne jako červená, ale jako zlatá nit vinou docela obyčejné české šunkofleky. Čím to je, že máme jejich chuť…
Diskuze k článku