Jste zde

parní hrnec

Rýžový pudink a mléčná rýže s jahodami: Zdravé “sladké pokušení”

Rýže a jahody – to se dobře „rýmuje“. Obzvlášť když máme zdravotní nebo jiná omezení, která nedovolují konzumaci mouky a pravých obilnin. Rýže je báječnou surovinou pro přípravu lehkých ovocných jídel, ať už teplých nebo studených. Je lehce stravitelná, levná, můžeme ji mít stále v zásobě. Zkraje...

Vaříme v “parníku”: Mleté bylinkové placičky s rýží a tvarohový pudink

Bez chemie a s minimem tuku – tyto přednosti mají masové placičky s bylinkovou houbovou omáčkou podávané s rýží, a tvarohový pudink coby zákusek. A ještě jeden důležitý společný bod – placičky, rýže i dezert jsou šetrně připraveny v parním hrnci. Parní hrnec je velmi vděčný domácí pomocník. Jeho...