Vaříme v “parníku”: Mleté bylinkové placičky s rýží a tvarohový pudink
Bez chemie a s minimem tuku – tyto přednosti mají masové placičky s bylinkovou houbovou omáčkou podávané s rýží, a tvarohový pudink coby zákusek. A ještě jeden důležitý společný bod – placičky, rýže i dezert jsou šetrně připraveny v parním hrnci. Parní hrnec je velmi vděčný domácí pomocník. Jeho služby ocení lidé s různými dietami, ale rovněž ti, kterým se nedostává moc času na vaření. Nebo také skuteční labužníci. Jídla připravená v parním hrnci chutnají trochu jinak, než když je vaříme klasicky. Jsou jemnější, delikátnější, na čemž se shodují všichni, kteří parní hrnec používají – ať už to je z jakéhokoliv důvodu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Kluci v akci: Laskonky kokosové. Recept Erhartovy cukrárny
Aby kokosové laskonky byly křehké a doslova se rozplývaly na jazyku a krém v laskonkách pochvalně ocenil i přísný mlsoun, zavítali do vyhlášené…
Domácí zavařování: Uvaříme džem nebo marmeládu?
U domácí zavařeniny nemusíme kontrolovat obsah „eček“ a procenta obsaženého ovoce. V domácí zavařenině bude jen to, co jsme do ní sami dali. Ovšem dom…
Jak líhnout kuřata v umělé líhni | rady a návody
Jak líhnout kuřata v umělé líhni | rady a návody. V dnešní době není jednoduché sehnat slepice nehybridních plemen. Často jsou k mání pouze mladí koho…
Jak využít měsíček lékařský | bylinky a léčivky
Jak využít měsíček lékařský | bylinky a léčivky. Jak využít veselou bylinku s oranžovými květy věděli již staří Římané. U nás se rostlina využívá od s…
Jak na chov pagekona řasnatého | rady a tipy
Jak na chov pagekona řasnatého | rady a tipy. V posledních letech se pagekon řasnatý (Correlophus ciliatus) stává čím dál oblíbenějším šupinatým…