Plundrové těsto: Co uměly prababičky, dokážeme také
Šneky, croissanty, kapsičky či taštičky plněné čokoládou, žloutkovým krémem, špenátem, sýrem. Rychle jsme si zvykli na typ pečiva, které je nadýchané a křehké, ale přitom vláčné. Najdeme je v každém evropském pekařství. Není nejlevnější, což je asi jediná jeho „vada na kráse“. Jenže to nám nemusí vadit. Pečivo lehké jako dech můžeme upéct doma. Nevyjde draho a každému dopřejeme, co hrdlo ráčí. Při dodržení receptury se povede i napoprvé. Je to vyzkoušené.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Pane jo, ono je to plundrované? Já ho znám 45 let jako překládané. Dělám hodovní koláčky. S těstem se dobře pracuje a je výborné!!
V receptu vám chybí využití zbylého mléka.Máte tam pouze využití pro kvásek...
Podle vašeho receptu se nedává droždí. Pouze mléko, mouka a cukr !
A ten zbytek mléka taky neuvádíte. Ve vaření je přesnost na prvním místě. Nevíte, jestli zrovna to nebude dělat začínající kuchařinka.
Dobrý den, děkuji za upozornění, článek jsem doplnila.
Skvělý článek - obsažný, pokryl přehledně všechno podstatné a to i historii, která byla velmi zajímavá. Asi se brzy odvážím ho vyzkoušet.