Piškotová roláda, která se povede. Recept Kluků v akci pro začátečníky
Piškotová roláda, která povede i začátečníkům? Jednoduchý recept na piškotovou roládu s marmeládou představili v pořadu Kluci v akci televizní kuchaři Ondřej Slanina a Filip Sajler. Moučník nazvali piškotová ruláda, tak se totiž roládě kdysi říkalo. Aby se piškotová roláda povedla a nepopraskala při svinování, použijeme mimo jiné mokrou utěrku.
Pro zajímavost: piškotová roláda se v angličtině sice označuje “Swiss roll” [švýcarská rolka, roláda], piškotová roláda ve Švýcarsku nevznikla, ví se jen, že pochází ze střední Evropy. Odtud se rozšířila do Číny, Japonska, Indie, Latinské Ameriky, Portugalska, Španělska, Švédska a Finska a dalších zemí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dali sme místo zavařeniny čokoládu a super,
Je hezké, že jste napsali recept, ale chybí tam popis kdy přidat polohrubou mouku. Pro mně dost zásadní informace, protože to nevím.
Děkuji za odpověď.
Dobrý večer, jsou dvě možnosti, mouku přidejte před sněhem nebo až po něm. Nezáleží na tom. Ale je důležité, abyste sníh moc nemíchala, jen ho zlehka převracejte a tak zapracujte s ostatními surovinami. Kdybyste sníh moc míchala, klesl by a pečivo by bylo nízké.
Proc kazdy pouziva takove komplikovane recepty?
Z nahrivane hmoty je rolada mnohem lepsi a platy nepopraskaji. Takze baleny do uterky odpada.
A ve které fázi se přidá mouka a jaký krém je na fotce
Dobrý den, již jednou jsem na toto odpovídala v diskusi, dnes jsem to tedy za autora doplnila i do textu. Fotografie k receptu je ilustrační, krém můžete dát jakýkoli. Jinak v textu je originální recept a tam používají (jak je uvedeno) marmeládu.
A co krém?