Kulajda podle Pohlreicha: Se zastřeným vejcem ochutnáte luxus
Kulajda podle Pohlreicha? Českou kulajdu nebo dršťkovou polévku vařil Pohlreich už v emigraci ve francouzské restauraci La Guillotine, jejíž majitel Pohlreicha velice ovlivnil. Typicky českou polévku s houbami a koprem původem ze Šumavy si přesto nejvíce chválíme tady u nás. Jsme národ houbařů a na kterou jinou polévku než na kulajdu se v létě hodí čerstvě nasbírané a v zimě usušené houby? Co region, to jiný rodinný recept, někde se kulajda vaří dosladka, jinde jako kyselá. Kulajda podle Pohlreicha má základ v té původní, šumavské receptuře se zastřeným, chcete-li ztraceným vejcem.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Zelňačka s klobásou? Pohlreich by ji pochválil. Košnář s Kluky v akci a kapustnica s klobásou od Martišové
Zelňačka s klobásou? Pohlreich ochutnal zelňačku na tehdejší farmě Bolka Polívky. „Kyselica, jo? Valašská… Nejsem expert na valašskou kuchyni, ale je…
3x dýňová polévka „hokaido“ pro Pohlreicha
Dýňová polévka z dýně hokaido je výtečná, sytá, lehce stravitelná a hotová prakticky bez námahy. Dopřát si ji můžeme koncem léta a na podzim, kdy dýně…
Bramborový salát. Kluci v akci a 3 nejlepší recepty
Kluci v akci bramborový salát připravují v televizním pořadu ČT poměrně často. Ať už jako vánoční bramborový salát, nebo jako přílohu k…
Jahodové dezerty: Ani dieta nám nezabrání, abychom si pochutnali
Ono je prima dopřávat si v sezoně jahodové knedlíky, koláče, bublaniny, dortíky a dorty. Ale co když takové dobroty nesmíme jíst? Diabetici,…
Jak vyrobit zasněžený svícen | návod na výrobu dekorace
Jak vyrobit zasněžený svícen | návod na výrobu dekorace. Kdo si hraje, nezlobí. Znáte to pořekadlo, že? A protože se blíží Vánoce a děti jsou čím dál…