Kluci v akci: Lívance bez kynutí a se švestkovým rozvarem jako za Karla IV.
Kluci v akci tyto lívance bez kynutí těsta označují za karlštejnské. „Vždy když Karel IV. přijel na hrad Karlštejn, přál si udělat lívance. A měl k tomu rád švestkovou omáčku,“ vysvětluje Filip Sajler z pořadu Kluci v akci. „Proto se vysvětlují u těchto lívanců dvě netradiční věci. A to je do těsta přidaná smetana a kypřící prášek, protože přijel neohlášený, tak aby příprava lívanců dlouho netrvala,“ s humorem přidává Ondřej Slanina. Ať už historie tradičních lívanců byla jakákoli, tyto lívance bez kynutí a se švestkovým rozvarem jsou opravdu výborné.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Piškotová roláda, která se povede. Recept Kluků v akci pro začátečníky
Piškotová roláda, která povede i začátečníkům? Jednoduchý recept na piškotovou roládu s marmeládou představili v pořadu Kluci v akci te…
Bramborový salát. Kluci v akci a 3 nejlepší recepty
Kluci v akci bramborový salát připravují v televizním pořadu ČT poměrně často. Ať už jako vánoční bramborový salát, nebo jako přílohu k…
Recept na pracny od tety Jarky ze Štoků (dvoubarevné medvědí tlapky)
Recept na pracny: Vánoční cukroví označované jako pracny, medvědí tlapky nebo i medvědí pracky Kluci v akci upekli podle osvědčené…
Kluci v akci: Míša řezy na plech. Recept na tvarohové pokušení
„Dezert, který je oblíbený snad ve všech českých domácnostech. Já mu říkám Miška řezy,“ vyzdvihuje dezert v pořadu Kluci akci kuchař Ondřej Slani…
Zelňačka s klobásou? Pohlreich by ji pochválil. Košnář s Kluky v akci a kapustnica s klobásou od Martišové
Zelňačka s klobásou? Pohlreich ochutnal zelňačku na tehdejší farmě Bolka Polívky. „Kyselica, jo? Valašská… Nejsem expert na valašskou kuchyni, ale je…