Francouzské brambory. Pohlreich radí: Se smetanou a ze syrových brambor
Francouzské brambory Pohlreich upekl v pořadu Šéf na smetaně. A ne náhodou. Do francouzských brambor se dává smetana. A připravují se bez masa, z brambor syrových, nikoliv vařených. Pohlreich tak překvapil řadu českých kuchařů, kteří na své francouzské brambory s uzeninou nebo zeleninou nedají mnohdy dopustit. I v každé rodině se samo sebou pokrm dělá podle různých, neméně oblíbených receptů. Zapečené francouzské brambory se ve Francii někde servírují jako příloha, jinde jako hlavní chod. Co kraj, to jiný mrav. Pohlreichův recept na francouzské brambory se smetanou a ze syrových brambor pochází z francouzské oblasti Dauphiné.
Diskuze k článku
Další zajímavé články
Francouzské brambory: Kluci v akci je dělají s uzeným masem | recept
Francouzské brambory? Kluci v akci ve svém pořadu pochybují, že francouzské brambory pocházejí z Francie. „Ale přeci jenom – Francie je…
Pohlreich: Svíčková na smetaně | recept
„Dneska mám chuť udělat dvě věci. První je jít na výlet. A druhá? Udělat si svíčkovou,“ podělil se o svůj záměr šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pro multico…
Jak na čištění lebek– metody zbavení tkáně | návod
Jak na čištění lebek– metody zbavení tkáně | návod. Ačkoli jsou zvířecí lebky zajímavou a užitečnou pomůckou při hodinách biologie, jejich zakoupení n…
Jak poznat alergii u psa
Alergie se bohužel mohou týkat i domácích zvířat, psů nevyjímaje. Mezi nejčastější druhy alergií patří ty potravinové nebo pylové, ale reakce mohou vz…
Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”
Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemn…