Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”
Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemný mladý hrášek spojuje zahoustlá šťáva pikantně sladkokyselé chuti. Klasická česká kuchyně často doplňuje maso sladkokysele upravenou zeleninou, a vepřové s mrkví a hráškem je typickým příkladem, že je to kombinace šťastná. Mrkev s hráškem a vepřovým masem patří k tomu typu domácích jídel, kterých není nikdy dost – čerstvá je výtečná, ale ohřátá ještě lepší.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Česnek medvědí? Uvaříme z něj chutné a zdravé polévky
Medvědí česnek polévkám natolik „sluší“, že bychom ho mohli přidávat téměř do každé. Nikomu by nevadil, tak jako málokomu v polévce vadí koř…
Bramborový salát. Kluci v akci a 3 nejlepší recepty
Kluci v akci bramborový salát připravují v televizním pořadu ČT poměrně často. Ať už jako vánoční bramborový salát, nebo jako přílohu k…
Jahodové dezerty: Ani dieta nám nezabrání, abychom si pochutnali
Ono je prima dopřávat si v sezoně jahodové knedlíky, koláče, bublaniny, dortíky a dorty. Ale co když takové dobroty nesmíme jíst? Diabetici,…
Jak vyrobit zasněžený svícen | návod na výrobu dekorace
Jak vyrobit zasněžený svícen | návod na výrobu dekorace. Kdo si hraje, nezlobí. Znáte to pořekadlo, že? A protože se blíží Vánoce a děti jsou čím dál…
Jak udělat malinový džem s březovým cukrem | recept i pro diabetiky
Jak udělat malinový džem s březovým cukrem | recept i pro diabetiky. Malinové a jahodové džemy patří mezi nejoblíbenější ovocné konzervy. A podle mého…
Za chvilku tobude na talíři, nevypadá to špatně. Ale k vaření podle tohotřo receptu mne přesvědčiljeho milý a laskavý tón... Děkuji!