Brněnský dort: Legendární točený dort jako od mámy. Fotopostup
S brněnským dortem to je tak trochu jako s paní Colombovou. Ví se o něm, ale málokdo ho spatřil, natož jedl nebo dokonce doma vyrobil. O brněnském dortu se ví, že je na řezu pruhovaný. Také se ví, že udělat brněnský dort je úkol hodný závěrečné zkoušky na cukrářské škole.
Internetové vyhledávače sice nabídnou recepty na brněnský dort (dokola opisované), ale jen velmi málo obrázků dortů skutečně vytvořených.
Suma sumárum, brněnský dort byla velká výzva. Zkusili jsme – a už víme, kde se dělají chyby. Nabízíme originál recepty na brněnský dort, a dále brněnský dort podle HOBBYs.CZ.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Brněnský dort jsem dělávala,když byly dcery malé,je to velice jednoduché a moc dobré
Další zajímavé články
Pravé valašské frgály: Hruškové, tvarohové i s makovou náplní
Valašské frgály. Obrovské, tence vyválené kulaté koláče s bohatou a voňavou náplní, někdy téměř dvakrát tak vysokou jako podkladové těsto –…
Piškotová roláda, která se povede. Recept Kluků v akci pro začátečníky
Piškotová roláda, která povede i začátečníkům? Jednoduchý recept na piškotovou roládu s marmeládou představili v pořadu Kluci v akci te…
Dort Pavlova podle originálního receptu z Nového Zélandu
Dort Pavlova je ve slovnících prezentován jako novozélandská a australská cukrářská národní specialita. Uvádí se, že Pavlovu tvoří šlehačka s ovo…
Jahodové dezerty: Ani dieta nám nezabrání, abychom si pochutnali
Ono je prima dopřávat si v sezoně jahodové knedlíky, koláče, bublaniny, dortíky a dorty. Ale co když takové dobroty nesmíme jíst? Diabetici,…
Jak zapéct jablka v listovém těstě s pudinkovým přelivem | recept
Jak zapéct jablka v listovém těstě s pudinkovým přelivem | recept. Pečená jablka plněná jahodovou zavařeninou a přelitá vanilkovým pudinkem je osvědče…
Já už jsem tenhle dort pekla kdysi dávno, právě podle staré knížky "Vaříme zdravě, chutně a hospodárně".Vždycky o něm básnila moje mamka a netroufala si na něj. Tak jsem ji chtěla překvapit, což se mi nakonec povedlo. Pamatuji si, že jeden plech piškotu mi nestačil a musela jsem ještě jeden přidělat. Nakonec mi sice piškot zbyl, ale dort byl docela povedený. To musíte odhadnout a ty pruhy udělat užší. Po rozkrojení vypadá krásně a je vysoký, což většinou, když peču dort nedosáhnu.