Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat ostružinovou zavařeninu s příchutí perníku | recept

Jak udělat ostružinovou zavařeninu s příchutí perníku | recept

Jak udělat ostružinovou zavařeninu s příchutí perníku | recept. Letos se ve velkém urodily ostružiny, jak v lese, tak i šlechtěné v zahrádkách. Bylo by škoda nechat je opadat a nezpracovat, domácí zavařeniny a kompoty se hodí vždy a vyjdou levněji, než byste je koupili v obchodě. Lesní ostružiny mají příjemnou lahodnou chuť, vyšlechtěné jsou trochu jiné, ale i mezi nimi najdete odrůdy s výbornou chutí. U nás na zahradě je letitý ostružinový keř, který má plody dlouhé téměř 2 centimetry, velmi šťavnaté a sladké, ovšem – bohužel, bez typické ostružinové chuti. Proto z nich vyrábím zavařeniny s různými příchutěmi, tu letošní, perníkovou, si můžete udělat také podle nabízeného receptu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články