Jak připravit plněné vinné listy (dolmades) | recept řecké kuchyně
Jak připravit plněné vinné listy (dolmades) | recept řecké kuchyně. Dolmades (dolma) je tradiční pokrm řecké kuchyně. Jedná se o závitky z listů vinné révy, tradičně plněné ochucenou rýží - pak se většinou podávají studené ve formě předkrmu. Méně často se plní směsí masa a rýže - takto připravené se konzumují teplé s chlebem jako hlavní chod. V článku vás seznámíme s postupem, podle kterého si snadno uvaříte obě varianty tohoto lehkého jídla.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit mrkvový džem | netradiční recept
Jak uvařit mrkvový džem | netradiční recept. V loňském roce jsem poprvé vyzkoušela sladký rosol s mrkví podle tohoto receptu: https://www.jaktak.…
Jak si vyrobit svícen ze zavařovačky na Halloween | DIY
Pomalu ale jistě se děti v mateřských školách i děti z nižšího stupně základních škol ve výtvarné výchově zabývají svátkem Halloween. Připravují kostý…
Jak uchovat houby na zimu podle osvědčených starých receptů | babiččiny recepty
Jak uchovat houby na zimu podle osvědčených starých receptů | babiččiny recepty. Staré recepty mají pro mě zvláštní kouzlo. Obdivuji, jak se dříve upo…
Jak zapéct jablka v listovém těstě s pudinkovým přelivem | recept
Jak zapéct jablka v listovém těstě s pudinkovým přelivem | recept. Pečená jablka plněná jahodovou zavařeninou a přelitá vanilkovým pudinkem je osvědče…
Jak udělat ostružinovou zavařeninu s příchutí perníku | recept
Jak udělat ostružinovou zavařeninu s příchutí perníku | recept. Letos se ve velkém urodily ostružiny, jak v lese, tak i šlechtěné v zahrádkách. Bylo b…