Jahodový rozvar: Vynikající ovocný polotovar snadno, a bez velké práce
Jahodový rozvar by se dal také označit jako jahody zavařené ve vlastní šťávě. Jahodový rozvar můžeme sterilovat a pak použít coby polotovar k přípravě sladkých jídel, moučníků, dezertů či nápojů. Jahodový rozvar je méně sladký než džem či marmeláda, ale koncentrovanější než kompot. Jeho další využití je proto širší. Udělat jahodový rozvar je rovněž způsob, jak rychle a účelně zpracovat větší množství jahod, když se nám nedostává času či surovin na zhotovení pracnějších zavařenin.
A protože jej budeme připravovat v troubě, bude práce čistá a beze všech rizik. Jahodový rozvar nelze pokazit.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uchovat houby na zimu podle osvědčených starých receptů | babiččiny recepty
Jak uchovat houby na zimu podle osvědčených starých receptů | babiččiny recepty. Staré recepty mají pro mě zvláštní kouzlo. Obdivuji, jak se dříve upo…
Jak vyrobit stojánek na tužky z dřevěných kolíčků | návod na domácí tvoření
Dnes vám přinášíme návod na to, jak si z prázdné plechovky nebo sklenice a dřevěných kolíčků na prádlo snadno vyrobíte stojánek na tužky. Stejným způs…
Jak vyrobit závěsnou dekoraci – skřítka | DIY – udělej si sám
Jak vyrobit závěsnou dekoraci – skřítka | DIY – udělej si sám. Závěsnou dekoraci na větvičku chvojí ve váze budete mít hotovou za chvilku. Jestliže zd…
Jak využít léčivé účinky jeřabin | recepty tradiční lidové medicíny
Jak využít léčivé účinky jeřabin | recepty tradiční lidové medicíny. Jeřáb (Sorbus) je strom z čeledi Rosaceae. Jeho plody sytě červenooranžové b…
Jak uvařit mrkvový džem | netradiční recept
Jak uvařit mrkvový džem | netradiční recept. V loňském roce jsem poprvé vyzkoušela sladký rosol s mrkví podle tohoto receptu: https://www.jaktak.…