Domácí zavařování: Uvaříme džem nebo marmeládu?
U domácí zavařeniny nemusíme kontrolovat obsah „eček“ a procenta obsaženého ovoce. V domácí zavařenině bude jen to, co jsme do ní sami dali. Ovšem domácí zavařeniny mají i mnoho další výhod – povíme si jakých. A také si vyjasníme základní zavařovací slovníček. Připomeneme si podstatu výroby domácích zavařenin a pokusíme se vyvrátit některé mýty.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak snadno připravit ovocné džemy z letního ovoce | zavařování
Jak snadno připravit ovocné džemy z letního ovoce | zavařování. Červen a prázdninové měsíce jsou obdobím, kdy dozrává mnoho druhů tuzemského ovoce a j…
Kluci v akci: Laskonky kokosové. Recept Erhartovy cukrárny
Aby kokosové laskonky byly křehké a doslova se rozplývaly na jazyku a krém v laskonkách pochvalně ocenil i přísný mlsoun, zavítali do vyhlášené…
Jak připravit kořeněný ovocný kompot se sušeným ovocem | recept
Jak připravit kořeněný ovocný kompot se sušeným ovocem | recept. Ať už kompoty jablečné či hruškové, zavařené či právě udělané, jsou vždy s nadše…
Jak využít měsíček lékařský | bylinky a léčivky
Jak využít měsíček lékařský | bylinky a léčivky. Jak využít veselou bylinku s oranžovými květy věděli již staří Římané. U nás se rostlina využívá od s…
Jahodový rozvar: Vynikající ovocný polotovar snadno, a bez velké práce
Jahodový rozvar by se dal také označit jako jahody zavařené ve vlastní šťávě. Jahodový rozvar můžeme sterilovat a pak použít coby polot…