Dort Pavlova podle originálního receptu z Nového Zélandu
Dort Pavlova je ve slovnících prezentován jako novozélandská a australská cukrářská národní specialita. Uvádí se, že Pavlovu tvoří šlehačka s ovocem na bílkovém korpusu. Něco jako naše bezé, baiser dort, pomyslíme si. Je to jinak. Bylo by to bezé, kdyby kdysi kdosi u protinožců nenalil omylem do sněhu na pusinky ocet. Pavlova je zákusek s legendou. Tady je jeho příběh a originální recept vyzkoušený v českých podmínkách.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jahodové dezerty: Ani dieta nám nezabrání, abychom si pochutnali
Ono je prima dopřávat si v sezoně jahodové knedlíky, koláče, bublaniny, dortíky a dorty. Ale co když takové dobroty nesmíme jíst? Diabetici,…
Rýžový pudink a mléčná rýže s jahodami: Zdravé “sladké pokušení”
Rýže a jahody – to se dobře „rýmuje“. Obzvlášť když máme zdravotní nebo jiná omezení, která nedovolují konzumaci mouky a pravých obilnin. Rýže je báje…
Piškotová roláda, která se povede. Recept Kluků v akci pro začátečníky
Piškotová roláda, která povede i začátečníkům? Jednoduchý recept na piškotovou roládu s marmeládou představili v pořadu Kluci v akci te…
Kluci v akci: Lívance bez kynutí a se švestkovým rozvarem jako za Karla IV.
Kluci v akci tyto lívance bez kynutí těsta označují za karlštejnské. „Vždy když Karel IV. přijel na hrad Karlštejn, přál si udělat lívance. A měl k to…
Plundrové těsto: Co uměly prababičky, dokážeme také
Šneky, croissanty, kapsičky či taštičky plněné čokoládou, žloutkovým krémem, špenátem, sýrem. Rychle jsme si zvykli na typ pečiva, které je nadýc…