Jste zde

Diskuze k článku „Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”“

Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemný mladý hrášek spojuje zahoustlá šťáva pikantně sladkokyselé chuti. Klasická česká kuchyně často doplňuje maso sladkokysele upravenou zeleninou, a vepřové s mrkví a hráškem je typickým příkladem, že je to kombinace šťastná. Mrkev s hráškem a vepřovým masem patří k tomu typu domácích jídel, kterých není nikdy dost – čerstvá je výtečná, ale ohřátá ještě lepší. ...
Číst článek
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Přidat komentář

Podobné články

Sušený lipový květ se bude hodit, „až se nemoc z nachlazení zeptá“

Sběr lipového květu, jeho užití a recept na lipový sirup. Člověk by musel mít skutečně „zatvrzelou“ povahu, aby v něm rozkvetlá lípa nevzbuzovala libé pocity. Kvetoucí lípa je potěšením pro duši. Potravou pro včely. A pro bylinkáře nevyčerpatelným zdrojem přírodního léčiva s mnoha účinky. Sušený...

Srbské žebírko: Z čerstvých rajských jablíček a papriky je nechutnější

Srbské žebírko, to je asi nejšťastnější způsob, jak v sezoně paprik a rajských jablíček připravit vepřovou kotletu. Udělat srbské žebírko je velice snadné – zvládne to i začátečník. Příprava je nenáročná – to zase vyhovuje těm, pro něž je vaření tak trochu ztrátou času. Srbské žebírko chutná skoro...

Svatojánské kvítí: Na kouzla, čáry, ale i k “obyčejnému” léčení

Svatojánské bylinky – druhy a účinky. Sbírat bylinky je užitečné a příjemné. A když sběr bylinek obalíme rouškou tajemna, mýtů, kouzel a čar, může se ze sběru bylinek stát úsměvná zábava, která zaujme i děti. Nejmagičtějšími dny v červnovém kalendáři jsou letní slunovrat a svátek Jana Křtitele. ...

Jahodové dezerty: Ani dieta nám nezabrání, abychom si pochutnali

Ono je prima dopřávat si v sezoně jahodové knedlíky, koláče, bublaniny, dortíky a dorty. Ale co když takové dobroty nesmíme jíst? Diabetici, celiaci, lidé obézní nebo se sklonem k nadváze, a nebo i ti, kteří z jiného důvodu nechtějí nebo nemohou jíst mouku, vejce, cukr, tuky – ti všichni si také...

Nejnovější články

Sušený lipový květ se bude hodit, „až se nemoc z nachlazení zeptá“

Sběr lipového květu, jeho užití a recept na lipový sirup. Člověk by musel mít skutečně „zatvrzelou“ povahu, aby v něm rozkvetlá lípa nevzbuzovala libé pocity. Kvetoucí lípa je potěšením pro duši. Potravou pro včely. A pro bylinkáře nevyčerpatelným zdrojem přírodního léčiva s mnoha účinky. Sušený...

Srbské žebírko: Z čerstvých rajských jablíček a papriky je nechutnější

Srbské žebírko, to je asi nejšťastnější způsob, jak v sezoně paprik a rajských jablíček připravit vepřovou kotletu. Udělat srbské žebírko je velice snadné – zvládne to i začátečník. Příprava je nenáročná – to zase vyhovuje těm, pro něž je vaření tak trochu ztrátou času. Srbské žebírko chutná skoro...

Svatojánské kvítí: Na kouzla, čáry, ale i k “obyčejnému” léčení

Svatojánské bylinky – druhy a účinky. Sbírat bylinky je užitečné a příjemné. A když sběr bylinek obalíme rouškou tajemna, mýtů, kouzel a čar, může se ze sběru bylinek stát úsměvná zábava, která zaujme i děti. Nejmagičtějšími dny v červnovém kalendáři jsou letní slunovrat a svátek Jana Křtitele. ...

Jahodové dezerty: Ani dieta nám nezabrání, abychom si pochutnali

Ono je prima dopřávat si v sezoně jahodové knedlíky, koláče, bublaniny, dortíky a dorty. Ale co když takové dobroty nesmíme jíst? Diabetici, celiaci, lidé obézní nebo se sklonem k nadváze, a nebo i ti, kteří z jiného důvodu nechtějí nebo nemohou jíst mouku, vejce, cukr, tuky – ti všichni si také...