Jste zde

Diskuze k článku „Konfitování: Co to je a jak s konfitováním masa začít“

Konfitování je odborný gastronomický termín, který se v posledních letech zabydlel i ve slovníčku amatérských kuchařů. Jedná se o technologii tepelné úpravy masa. Konfitování se do povědomí neprofesionálních kuchařů dostalo zejména díky různým televizním pořadům věnovaných vaření. Víte však, že se nejedná o žádný novodobý „vynález“? A už jste zkusili konfitovat? Konfitování: Nic nového pod sluncem Pamětníkům s „chlupatým jazýčkem“ jistě nevymizela z patra chuť masových konzerv z doby, kdy s...
Číst článek

Komentáře

Naučil jsem se od vás užitečné konfitování. Důvod je prakticky o penězích, o mase, které bych jinak pekl snad každý týden. Je to o úspoře času a zvědavosti. Ke konfitování se hodí masisko v akci, to je hlavní důvod začít. Něco jsem z vašeho receptu zapomněl, takže jsem začal bez marinování. Pochlubím se vizualizací, jak jdu na to já. https://www.youtube.com/watch?v=OsHpiAm1Yf4 Možná používám mnoho zbytečného koření; drtím v mlýnku kmín, celý sáček 25g/1kg masa, podobně je to se spotřebou majoránky. Maso je prý navoňané. Nad to nezapomenu nastříhat rýmovník - molici. Celkově chci sdělit, že pro mě, jako samostatného borce je konfitování vepřového masa druh hraní, alchymie, když vaření nebaví ženu, chlap se uživí sám. Skončit s nákupy hmot v konzervách, párky neznámého složení nebo snad stravování v restauracích. Vlastně jste mi udělali radost. Vím, že mám bojové zásoby a že je pokrm chutný. Šup se skleničkou masa do batohu a v práci je svačina jak vyšitá.

Přidat komentář

Podobné články

Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”

Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemný mladý hrášek spojuje zahoustlá šťáva pikantně sladkokyselé chuti. Klasická česká kuchyně často doplňuje maso sladkokysele upravenou zeleninou, a...

Sušený lipový květ se bude hodit, „až se nemoc z nachlazení zeptá“

Sběr lipového květu, jeho užití a recept na lipový sirup. Člověk by musel mít skutečně „zatvrzelou“ povahu, aby v něm rozkvetlá lípa nevzbuzovala libé pocity. Kvetoucí lípa je potěšením pro duši. Potravou pro včely. A pro bylinkáře nevyčerpatelným zdrojem přírodního léčiva s mnoha účinky. Sušený...

Srbské žebírko: Z čerstvých rajských jablíček a papriky je nechutnější

Srbské žebírko, to je asi nejšťastnější způsob, jak v sezoně paprik a rajských jablíček připravit vepřovou kotletu. Udělat srbské žebírko je velice snadné – zvládne to i začátečník. Příprava je nenáročná – to zase vyhovuje těm, pro něž je vaření tak trochu ztrátou času. Srbské žebírko chutná skoro...

Svatojánské kvítí: Na kouzla, čáry, ale i k “obyčejnému” léčení

Svatojánské bylinky – druhy a účinky. Sbírat bylinky je užitečné a příjemné. A když sběr bylinek obalíme rouškou tajemna, mýtů, kouzel a čar, může se ze sběru bylinek stát úsměvná zábava, která zaujme i děti. Nejmagičtějšími dny v červnovém kalendáři jsou letní slunovrat a svátek Jana Křtitele. ...

Nejnovější články

Dušené vepřové s mrkví a hráškem: Klasika, které se nikdy “nepřejíme”

Pokrm lahodící patru i oku, takové hodnocení si zaslouží dušené vepřové s mrkví a hráškem. Měkké kousky šťavnaté vepřové plece, kořenitou mrkev a jemný mladý hrášek spojuje zahoustlá šťáva pikantně sladkokyselé chuti. Klasická česká kuchyně často doplňuje maso sladkokysele upravenou zeleninou, a...

Sušený lipový květ se bude hodit, „až se nemoc z nachlazení zeptá“

Sběr lipového květu, jeho užití a recept na lipový sirup. Člověk by musel mít skutečně „zatvrzelou“ povahu, aby v něm rozkvetlá lípa nevzbuzovala libé pocity. Kvetoucí lípa je potěšením pro duši. Potravou pro včely. A pro bylinkáře nevyčerpatelným zdrojem přírodního léčiva s mnoha účinky. Sušený...

Srbské žebírko: Z čerstvých rajských jablíček a papriky je nechutnější

Srbské žebírko, to je asi nejšťastnější způsob, jak v sezoně paprik a rajských jablíček připravit vepřovou kotletu. Udělat srbské žebírko je velice snadné – zvládne to i začátečník. Příprava je nenáročná – to zase vyhovuje těm, pro něž je vaření tak trochu ztrátou času. Srbské žebírko chutná skoro...

Svatojánské kvítí: Na kouzla, čáry, ale i k “obyčejnému” léčení

Svatojánské bylinky – druhy a účinky. Sbírat bylinky je užitečné a příjemné. A když sběr bylinek obalíme rouškou tajemna, mýtů, kouzel a čar, může se ze sběru bylinek stát úsměvná zábava, která zaujme i děti. Nejmagičtějšími dny v červnovém kalendáři jsou letní slunovrat a svátek Jana Křtitele. ...